N-VA heeft originele en duurzame oplossing voor conflict rond voetbalvelden

Op 26 januari 2023, over deze onderwerpen: Sport
Zonnepanelen

De stijgende energiefacturen zorgen voor onrust in het Oudenaardse jeugdvoetbal. Onlangs werden sportende kinderen van VV Volkegem zelfs in het donker gezet door KWIK Eine, omdat Volkegem niet méér wilde betalen voor het gebruik van elektriciteit. N-VA Oudenaarde komt met een oplossing die alle clubs ten goede komt.


Alles draait rond het gebruik van kunstgrasvelden, eigendom van de stad, aan de Rode Los en bij KWIK Eine. Door de stijgende energieprijzen swingt die factuur de jongste maanden de pan uit. Dat mag ook VV Volkegem ondervinden. De club, met een bloeiende jeugdwerking, laat jeugdploegen trainen op de velden van KWIK Eine. Volkegem betaalt hiervoor op haar beurt een vergoeding aan KWIK Eine, maar die is volgens Eine te laag, gezien de gestegen kosten. Onlangs werden spelers van Volkegem zelfs letterlijk in het donker gezet, uit protest tegen het uitblijven van een akkoord.


N-VA Oudenaarde komt met een originele en duurzame oplossing. Gemeenteraadslid Wim Dhont: ‘Ik stel voor om zonnepanelen te plaatsen op de daken van de kantine en de tribunes van alle Oudenaardse clubs, met daaraan bijhorende opslagbatterijen om ook ’s avonds nog te profiteren van stroom die overdag werd opgewekt. Het deel van de productie dat de voetbalclubs gebruiken, stelt de stad gratis ter beschikking. De clubs betalen zelf wat ze aan extra stroom nodig hebben. De opbrengst van het deel dat in het elektriciteitsnet wordt geïnjecteerd, kan dan gebruikt worden om de investeringskost voor de zonnepanelen terug te betalen. Bovendien kan men een deel van deze stroom ook leveren aan te installeren laadpalen op de parking van de clubs. We hebben immers een achterstand van elektrische laadpalen in onze stad. Kortom, drie vliegen in een klap’, aldus Wim Dhont, die maandag het voorstel voorlegt aan de gemeenteraad.

‘Wie weet kan het ook voor andere sportclubs een oplossing bieden’, vult Dhont nog aan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is