Zuhal Demir investeert 11.000 euro in Bos ‘t Ename

Op 12 november 2020

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir maakt bijna 11.000 euro vrij voor Bos ’t Ename. Natuurpunt Beheer gaat in het Bos ‘t Ename een vijver herinrichten om meer open, zonbeschenen water te creëren en daarnaast een geleidelijke bosrand aanleggen. Het slib zal uit het grootste deel van de vijver geruimd worden; aan de zuidkant van de vijver zullen de boomstronken gefreesd worden om bladinval en beschaduwing tegen te gaan; de damwand die het waterpeil in de vijver regelt zal worden hersteld en voorzien van een nieuwe doorvoerbuis en ook de beschadigde dijk rond de vijver plaatselijk hersteld worden. Een geleidelijke bosrand wordt gecreëerd aan de noordrand door een deel van de opgaande bomen opnieuw in hakhout te zetten. De doelsoorten zijn gewone grootoorvleermuis, watervleermuis, franjestaart en rosse vleermuis. De percelen liggen binnen Habitatrichtlijngebied BE2300007 Bossen van de Vlaamse Ardennen en andere Zuidvlaamse bossen, en maken eveneens deel uit van het beheerplan voor het erkend natuurreservaat E-098 Bos t’ Ename.

Voor dit project werd een subsidie van 10 950,00 euro toegekend.

“Naast het vele overleg is het fijn om eindelijk ook realisaties op het terrein te zijn die onze natuur in Vlaanderen ten goede komen”, aldus Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.

“Ik ben blij en trots tegelijk dat onze gemeente zijn steentje kan bijdragen zodat Vlaanderen zijn Europese natuurdoelen kan halen. Daarnaast heeft de coronacrisis duidelijk gemaakt dat natuur dicht in de buurt van de mensen belangrijker is geworden dan ooit tevoren. Met deze ingrepen komen we ook daar aan tegemoet. Een win-win voor mens en natuur”, zegt Kristof Meerschaut, fractieleider van N-VA Oudenaarde.

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is