4,7 miljoen euro voor nieuwe fietsinfrastructuur in Oudenaarde

Op 21 april 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken
RVH

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verhoogt het investeringsbudget voor de fiets naar een historisch hoog niveau – en dat gaan we ook in Oudenaarde merken. Nog in deze bestuursperiode (tot 2019) is er 4,7 miljoen euro Vlaams geld vastgelegd voor nieuwe fietspaden, voorbereidende studies en onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten in Oudenaarde. “Geweldig nieuws voor de fietsers”, zeggen Roland Van Heddegem, gemeenteraadslid voor N-VA Oudenaarde en Vlaams Parlementslid Matthias Diependaele (N-VA). “Fietsen wordt dankzij deze Vlaamse investering vlotter en veiliger”.

 

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil meer Vlamingen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. Weyts trekt het investeringsbudget voor de fiets daarom op naar een historisch hoog niveau. In 2017, 2018 en 2019 wordt de magische (en lang onbereikbare) kaap van 100 miljoen euro per jaar telkens gerond. Nu is er ook een uitgebreid Fietsinvesteringsplan klaar met alle concrete projecten – en dat plan bevat ook goed nieuws voor Oudenaarde.

 

“N-VA Oudenaarde ijvert al lang voor meer fietsinvesteringen”, zegt gemeenteraadslid Roland Van Heddegem. “Snelle en comfortabele fietsverbindingen maken fietsen aantrekkelijker. Maar deze investeringen verhogen ook de verkeersveiligheid in onze gemeente. N-VA Oudenaarde heeft bijvoorbeeld altijd gepleit voor het aanpakken van de onveilige oversteek van de N8 in Leupegem. We hebben dit ook aangekaart bij minister Weyts”.

 

Uit het Fietsinvesteringsplan van minister Weyts blijkt dat er nog deze bestuursperiode (tot 2019) 4,7 miljoen euro Vlaams geld is vastgelegd voor gloednieuwe fietsinfrastructuur, voorbereidende studies of onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten in Oudenaarde. Het gaat puur om Vlaams geld voor de fietspaden langs de gewestwegen op het grondgebied van Oudenaarde, dus bovenop de middelen die het lokale bestuur vrijmaakt voor de fietspaden langs de lokale wegen.

 

Concreet gaat het om de realisatie van een nieuwe fietstunnel onder de N8 in Leupegem (818.700 euro in 2017).  Daarnaast is er ook budget voorzien voor de heraanleg van de N8 zelf, de heraanleg van de Graaf van Landaststraat en de bouw van een fietsbrug over de N60 aan de Schorisseweg.  

 

“Hier zaten veel fietsers in Oudenaarde al lang op te wachten”, besluiten Roland Van Heddegem en Matthias Diependaele tevreden. “We plukken nu lokaal de vruchten van het Vlaamse investeringsbeleid”.

 

Contact

Roland Van Heddegem – Dijkstraat 3, 9700 Oudenaarde
roland.vanheddegem [at] n-va.be - 0489/40 10 07

Matthias Diependaele – Verrendries 4, 9620 Zottegem
matthias.diependaele [at] n-va.be – 0486/44 00 97

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is