Gebruik toiletten van de neutrale afscheidsruimte op de begraafplaats Meulewal

Op 22 februari 2016, over deze onderwerpen: Seniorenbeleid

Tijdens de bijkomende agenda van de gemeenteraad kregen we antwoorden op de gestelde vragen i.v.m. de begraafplaatsen in Oudenaarde. Op de vraag i.v.m. het neutraal afscheidsgebouw kregen we als antwoord dat dit gebouw 465.319,59 euro heeft gekost en nog nooit gebruikt werd. De openbare toiletten op deze begraafplaats worden van november tot en met februari wegens vorstgevaar van water afgesloten met als gevolg stinkende en niet te gebruiken toiletten. Meermaals werd dit reeds aangeklaagd, vooral tijdens de wintermaanden. Het neutraal afscheidsgebouw wordt daarentegen verwarmd en niet afgesloten van water. Wat is het nut van dit gebouw als er nooit gebruik wordt van gemaakt? Waarom heeft er niemand een sleutel van dit gebouw? 

Voorstel 

Tijdens afscheidsplechtigheden op Meulewal worden de toiletten door het aanwezig stadspersoneel opengesteld alsook tijdens de periode van 1 november. 

Schepen Carine Portois (Open VLD) antwoordt dat tijdens de vorige raadszitting afgesproken is dat er een commissievergadering komt in februari en dat dan de problematiek van de begraafplaatsen zal besproken worden. 

Roland Van Heddegem gaat akkoord om alles te bespreken tijdens een commissievergadering, maar hij brengt het punt over de toiletten specifiek nu naar voor omdat vanaf eind februari het water opnieuw aangesloten wordt. Hij voegt eraan toe dat de mensen die op de begraafplaats werken akkoord zijn met zijn voorstel. 

Schepen Portois antwoordt dat vanaf nu de toiletten zullen opengesteld worden tijdens 

afscheidsplechtigheden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is