Kristof Meerschaut en Kathy De Rycke trekken de Oudenaardse N-VA-lijst

Op 12 maart 2024, over deze onderwerpen: Goed bestuur

N-VA Oudenaarde heeft de kop van haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 bekendgemaakt: huidig fractievoorzitter in de gemeenteraad Kristof Meerschaut staat bovenaan, gemeenteraadslid Kathy De Rycke staat op 2.

Kristof Meerschaut is 44 jaar, hij is geograaf-ruimtelijk planner van opleiding en zetelt sinds 2013 in de gemeenteraad van Oudenaarde. Kristof Meerschaut: “Ik voel mij vereerd om de N-VA-lijst te mogen trekken. Belangrijke dossiers rond mobiliteit en stedelijke ontwikkeling zitten in het slop: er worden geen beslissingen genomen door de huidige coalitie, of er wordt beslist zonder te steunen op een achterliggende visie. Oudenaarde heeft nood aan nieuw politiek hoofdstuk, wij zijn klaar om daar mee aan te schrijven.” 

Kathy De Rycke is 56 jaar en werkt als verpleegster in het ziekenhuis van Oudenaarde: “Ik heb mij de voorbije 6 jaar gefocust op de sociale thema’s en wil dat graag blijven doen. Wij willen een nieuw toekomstplan schrijven voor de stad en gaan voor een Oudenaarde waar het veilig en goed is om te wonen en te vertoeven.” 

Andy Vandekerckhove (voorzitter N-VA Oudenaarde): “De voorbije weken en maanden is er vooral achter de schermen keihard gewerkt aan het programma en de lijst. We mochten al veel nieuwe en enthousiaste mensen verwelkomen. We vonden het belangrijk om meteen een man en een vrouw naar voren te schuiven. Met Kristof en Kathy bovenaan kiezen we voor ervaring en dossierkennis. Later dit jaar presenteren we de andere kandidaten die samen met dit duo klaar staat om ook in Oudenaarde te gaan voor een degelijk beleid dat dicht bij de mensen staat.” 

Federaal

Kristof Meerschaut is ook kandidaat voor de federale verkiezingen op 9 juni als 4e opvolger. “Met mijn kandidatuur steun ik de N-VA-lijst die volop gaat voor Vlaamse welvaart. Ik wil die boodschap vanuit Oudenaarde graag kracht bijzetten.” besluit Kristof Meerschaut.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is