N-VA Oudenaarde vreest invoering taalfaciliteiten

Op 21 juni 2012

N-VA Oudenaarde vreest dat in de Vlaamse Ardennen een pervers effect ontstaat nu de federale overheidsdienst Financiën haar diensten reorganiseert.

De Ronsense belastingdienst sluit haar deuren en verhuist de 23 ambtenaren naar de belastingdienst van Oudenaarde. Op die manier wordt onder het mom van "overheidsefficiëntie" Oudenaarde verfranst.  

Bruno Van Waeyenberghe, lijsttrekker N-VA Oudenaarde: "Wij stellen ons grote vragen bij deze verhuis. In Ronse genieten Franstaligen immers faciliteiten: zij hebben het recht door de overheidsdiensten in het Frans geholpen te worden."

"Wanneer zij binnenkort naar Oudenaarde komen, wat dan? Worden ze dan in het Nederlands bediend of wordt er weer eens toegegeven en breidt de Franse olievlek weer wat verder uit? Met de CD&V in de federale regering vrezen we het ergste."     

Postbodes

N-VA OCMW-raadslid, Roland Van Heddegem, herinnert aan het feit dat Ronse 50 jaar geleden een taalfaciliteitengemeente werd.

“Plots moesten ambtenaren taalexamens afleggen. Heel wat postbodes verloren daarbij hun baan omdat ze niet in het examen slaagden. Ze dienden te verhuizen naar een andere post en dat terwijl ze reeds jarenlang zonder problemen en tot ieders tevredenheid hun werk deden.”  

Van Waeyenberghe trekt de parallel met het heden.

"Moeten de ambtenaren van de belastingdienst van Oudenaarde nu hetzelfde vrezen? En wat met toekomstige aanwervingen? Moeten die dan tweetalig zijn?"

Quid CD&V?

In de pers stelt de CD&V, bij monde van Stefaan Vercamer, dat de verhuis van Ronse naar Oudenaarde een goede zaak is voor Oudenaarde.

"De CD&V lijkt helemaal niet te beseffen wat er voor Oudenaarde op het spel staat. Onder het mom van een 'efficiënte overheid' aanvaarden zij dat Oudenaarde taalfaciliteiten krijgt en zo verfranst."

"Hun toegevingen op het vlak van BHV zijn blijkbaar nog maar een voorproefje van wat Vlaanderen nog allemaal te wachten staat.", besluit Bruno Van Waeyenberghe.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is