N-VA Oudenaarde wil transparantie over fusiegesprekken

Op 16 september 2021

Met wie wil Oudenaarde fuseren? Ook op de recentste gemeenteraadscommissie onder leiding van burgemeester De Meulemeester viel geen nieuws te rapen, al gonst het van de geruchten.

Dat er intensief wordt gepraat over een mogelijke fusie, ontkent niemand. Wortegem-Petegem, Kruisem en Kluisbergen worden genoemd; Horebeke lijkt te zijn afgevallen. Maar met wie er wordt gesproken en hoe ver de onderhandelingen staan, dat is de vraag.

N-VA-fractieleider Kristof Meerschaut stelde ze gisteren aan burgemeester Marnic De Meulemeester op de bevoegde gemeenteraadscommissie, maar werd amper wijzer: ‘De burgemeester heeft niets meer gezegd dan dat we al wisten: er zijn gesprekken bezig met buurgemeenten over een fusie, maar hij vindt het te vroeg om te zeggen met wie en hoe ver die onderhandelingen zijn gevorderd. Ik had toch iets meer duidelijkheid verwacht. N-VA Oudenaarde vindt dat het stadsbestuur open kaart moet spelen: de bevolking heeft het recht om te weten dat er over een fusie gepraat wordt, en met welke gemeenten.’

‘Fuseren met een andere gemeente of stad is geen fietspad heraanleggen of subsidiereglement goedkeuren. Het is een ingrijpende gebeurtenis met directe gevolgen voor elke Oudenaardist. Net daarom is over één nacht ijs gaan geen optie en hebben onze inwoners recht op transparantie en vooral duidelijkheid’, zegt Maikel Parmentier, kersvers secretaris van N-VA Oudenaarde en tot voor kort fractieleider namens N-VA in fusiegemeente Lievegem.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is