N-VA pleit voor regenboogbeleid in Oudenaarde

Op 25 april 2013

Op de gemeenteraad van maandag zal N-VA voorstellen om, in aanloop naar de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie op 17 mei, nog meer werk te maken van een regenboogbeleid in Oudenaarde.

 

N-VA-gemeenteraadslid Hilde De Smet:  “In ons land is gelukkig al een lange weg afgelegd om holebi’s en transgenders gelijke rechten te geven, maar de maatschappelijke discussie is nog lang niet ten einde. Met enkele kleine maatregelen kan onze gemeente zijn steentje bijdragen aan de maatschappelijke aanvaarding van holebi’s en transgenders. Dit gaat van het uithangen van de regenboogvlag op 17 mei aan het stadhuis tot het verder zichtbaar opnemen van het holebi- en transgendermagazine Zizo in het aanbod van de bibliotheek.”

 

Gemeentelijke website

 

Ook de informatie op de gemeentelijke website focust zich nog te eenzijdig op hetero’s en is te weinig aangepast aan de maatschappelijke evolutie van de laatste jaren.

 

“Binnen het bestaande aanbod aan informatie kan bijkomend aandacht  besteed worden aan bijvoorbeeld het holebi- en transgenderhuwelijk of de adoptierechten. Dit zijn kleine maar waardevolle aanvullingen. Wij hopen maandag voldoende steun te vinden bij het stadsbestuur  voor onze voorstellen zodat ook Oudenaarde zijn steentje nog meer bijdraagt aan de maatschappelijke aanvaarding van holebi’s en transgenders,” besluit Hilde De Smet.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is