N-VA vraagt maatregelen tegen sluipverkeer Weverstraat

Op 30 april 2015

De buurt van de Weverstraat en Schoolstraat krijgt bij druk verkeer ter hoogte van de verkeerslichten in Eine heel wat sluipverkeer te verwerken.  Volgens het mobiliteitsplan heeft deze woonbuurt een verblijfskarakter, maar het ontbreekt aan concrete ingrepen om het sluipverkeer te ontmoedigen. 

Kristof Meerschaut (N-VA): “Er zijn geen fysieke remmingen aanwezig, en behalve een bord om het zwaar verkeer te weren is er geen afdwingbare signalisatie voorzien.”

Bij recentere woonwijken in de buurt zoals de Haasbroekstraat, Infanteriestraat en Cavaleriestraat, werd aan de ingang van de wijk een drempel aangelegd.  Het blauwe onderbord met spelend kind is geen officieel bord uit de wegcode, en dus louter informatief. 

“Het publiek domein in de Weverstraat en Schoolstraat verdient sowieso een meer hedendaagse inkleding, waarbij de voetganger en fietser het ritme aangeven.” aldus Meerschaut.        

De talrijk opgekomen buurtbewoners konden vernemen dat het stadsbestuur met hen in dialoog zal gaan om te onderzoeken welke concrete maatregelen gewenst zijn.      

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is