N-VA zonder kartel naar kiezer en nu al in oppositierol

Op 12 oktober 2011

De Oudenaardse N-VA scheurt zich bij de komende verkiezingen los van kartelpartner CD&V. En blijkbaar voert de partij al oppositie: in haar partijblad dat deze week in de Oudenaardse brievenbussen belandt, geeft de partij flink wat kritiek op het stadsbestuur, waarvan het zelf nog deel uitmaakt.

"We gaan met een eigen lijst naar de kiezer", laat plaatselijk voorzitter Gregory Verhaeghe weten. "De afdeling heeft op korte tijd heel wat nieuwe leden en het bestuur werd stevige uitgebreid. N-VA Oudenaarde zal de strijd aangaan met een lijst met frisse mensen en nieuwe ideeën."

N-VA Oudenaarde stelt wel dat het de bestaande kartelafspraken met CD&V loyaal zal naleven. Toch voert de partij al flink oppositie in de jongste editie van haar partijblad. Roland Van Heddeghem, die in het OCMW deel uitmaakt van de meerderheid, geeft kritiek op de manier waarop de stad het mobiliteitsvraagstuk aanpakt. In het blad neemt de Oudenaardse N-VA ook het financiële beleid op de korrel. "De stad heeft een overschot van 11,2 miljoen euro. Dat verdient een pluim. Maar wie wordt hier eigenlijk gepluimd? De stad speelt bankier voor haar inwoners", luidt de kritiek. N-VA lanceert meteen haar eis om de gemeentebelastingen te verlagen.

Wim Merchie, partijvoorzitter van de CD&V, reageert gelaten. "Het is hun beslissing om alleen op te komen. Wij respecteren die keuze. Zelf voelen we ons sterk genoeg om zonder N-VA verder te kunnen", aldus Merchie gisteren. Toen zag hij het partijblad van N-VA wel nog niet. "Maar als ze nu al oppositie voeren, stellen ze zich buiten de meerderheid", waarschuwt hij nog.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is