Nieuw Vlaams geld voor mobiliteit in Oudenaarde

Op 27 december 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken
Investering mobiliteit

De Vlaamse Regering heeft de investeringsbudgetten voor álle vormen van vervoer opgetrokken tot recordhoogte en dat zal ook voelbaar zijn in Oudenaarde. De planning van het Agentschap Wegen en Verkeer bevat goed nieuws voor de mobiliteit in onze gemeente. “Vlaanderen heeft nog nooit zoveel geïnvesteerd in mobiliteit en dat is goed nieuws voor projecten die al lang op zich lieten wachten”, zegt Roland Van Heddegem, gemeenteraadslid voor N-VA Oudenaarde, en Vlaams Parlementslid Matthias Diependaele. “N-VA is al lang vragende partij om de doortocht van de N8 in Leupegem aan te pakken. Nu is er eindelijk een concreet perspectief”.

 

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts zorgt voor recordinvesteringen in fietsinfrastructuur, waterwegen, openbaar vervoer én weginfrastructuur. Er kan zo volop werk gemaakt worden van vlotter en veiliger verkeer voor alle weggebruikers.

 

“Onze regio heeft nood aan deze nieuwe investeringen in infrastructuur”, zegt Roland Van Heddegem van N-VA Oudenaarde. “We willen het aantal verkeersdoden terugdringen en de economische ontwikkeling alle kansen geven door te investeren in goede wegen voor iedereen. N-VA Oudenaarde heeft bijvoorbeeld altijd gepleit voor het aanpakken van de doortocht van de N441 in Nederename en de heraanleg van de doortocht van de N8 in Leupegem. We hebben die dossiers ook aangekaart in Brussel bij minister Weyts”.

 

De planning van het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer, een dienst van minister Weyts, is één lange lijst van belangrijke investeringen in de toekomst van Vlaanderen. Ook voor Oudenaarde zit er goed nieuws in:

Doortocht N8 Leupegem – 900.000 euro
Doortocht N441 Nederename – 1.000.000 euro
Aanpassingswerken N60 – 5.000.000 euro

 

“Dit is belangrijk voor Oudenaarde”, stellen Roland Van Heddegem en Matthias Diependaele tevreden vast. “Deze investeringen gaan een voelbaar verschil maken. We zijn blij dat Vlaanderen meer gaat werken aan de weg”.

Contact:

Roland Van Heddegem – Dijkstraat 3, 9700 Oudenaarde
roland.vanheddegem [at] n-va.be - 0489/40 10 07


Matthias Diependaele – Verrendries 4, 9620 Zottegem
matthias.diependaele [at] n-va.be – 0486/44 00 97

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is