Siegfried Bracke te gast in Eine

Op 20 februari 2011

Verleden zondag verzamelde de kersverse nieuwe afdeling N-VA voor hun nieuwjaarsreceptie in ’De Boerderij’ in Eine en zonder ervaring is het succes bij voorbaat moeilijk in te schatten. Een zaak hebben de mensen van N-VA in elk geval al geleerd. Voor een volgende activiteit moet men dringend op zoek naar een andere en veel ruimere locatie.

Dat de aanwezigen niet allemaal leden waren kon men raden en er was ook vanuit de hoek van kartelpartner CD&V belangstelling. Wij bemerkten schepen van sociaal en jeugd beleid Pieter Orbie en Mathieu De Cock maar ook nog andere partijen hadden, zij het stiekem een vertegenwoordiger afgevaardigd.

Noodzakelijk voor Oudenaarde.
Veerle De Brauwere herinnerde in haar inleiding met een knipoog nog even de mooie resultaten die zij en haar partijgenoten neerzette in Oudenaarde tijdens de laatste parlementaire verkiezingen, het ging over maar liefst 23,6 procent.

Verder gaf Veerle De Brauwere, zelf afkomstig uit Eine, uitleg over de noodzaak van een eigen afdeling en partijwerking in de brouwersstad: “Het is ons bescheiden doel om een duidelijk beleid uit te stippelen, met aandacht voor de zaken die reeds goed lopen in Oudenaarde, de zaken die voor verbetering vatbaar zijn en die zaken die nog dienen te worden gerealiseerd... Maar dit alles vooral met oog voor de noden van de Oudenaardisten, de noden van de deelgemeentes. Want laat ons duidelijk zijn, Oudenaarde is véél meer dan zijn stadskern! Dat hebben wij bij N-VA begrepen en daar willen we ook werk van maken.”

De toestand van de dag
Voor een overzicht van de nationale situatie had de N-VA hun boegbeeld uit Gent naar ‘De Boerderij’ in Eine laten overkomen, een van de meest getalenteerde sprekers uit de Kamer Siegfried Bracke. Om nog een te herinneren hij behaalde bij de laatste verkiezingen en zijn eerste confrontatie met de kiezer 101490 stemmen.

Siegfried Bracke wilde iets vertellen over de toestand van de dag en hij moest obligatoir beginnen met te zeggen : “Wij staan vandaag nergens en ik betreur dat, ja zeker. En een regering, ja ik ben overtuigd dat wij die dringend nodig hebben.”

“Dat Di Rupo zo totaal onverwachts verdwijnt naar Italië, dat is niet gunstig. Wij van onze kant hebben al altijd geprobeerd om heel constructief te werken en wij zullen dat ook zeker in de komende dagen en weken blijven doen”, verduidelijkte de gewezen journalist.

“Het is niet waar dat wij een partij zijn die niet goed weten wat wij willen en van het ene been op het ander dansen. Dat is niet waar en wij blijven voorstellen op tafel leggen. De nota “De Wever” is de enige die volledig is uitgewerkt”, anticipeerde Siegfried Bracke op bepaalde geruchten.

En Siegfried Bracke bleef vertellen: “Er kan zoals vroeger geen akkoord meer worden afgekocht langs Vlaamse zijde. Nu kan dat niet meer. Het geld is op, ge kunt niet meer smeren. Gelukkig zijn er aan Vlaamse kant 2 partijen die beiden het idee hebben dat er een ondergrens is en dat die is bereikt. Er moet hoe dan ook een begin worden gemaakt van de verandering. Het geld wordt door de structuren opgezogen en dat kan niet. De voorstellen van Vandelanotte gaan niet ver genoeg. Dit land, zowel het noorden als het zuiden is stilgevallen omdat wij elkaar tot op heden in een tang houden.”

Voorts vertelde de volksvertegenwoordiger dat de welvaart van de doorsnee waal maar 71% is van de gemiddelde Vlaming en dat als het van N-VA afhangt, ze willen het zuiden blijven helpen maar in volle duidelijkheid en transparantie.

Om de aanhoorders te overtuigen dat er werkelijk een verandering nodig is, haalde Siegfried Bracke er zelfs de evolutietheorie van Darwin bij. “Door de evolutie in de tijd verandert een dier soms in een ander dier of anders sterft het. Als wij niet veranderen dan gaan wij in de richting van de theorie van Darwin, wij gaan achteruit en zullen sterven.”

Tot slot wilde Bracke nog enkele woorden kwijt voor de ‘diehards’ van de partij: “Wij zullen hoe dan ook een compromis moeten vinden. Wij zullen niet ons volledig programma kunnen verwezenlijken en als er een overeenkomst wordt bereikt dan zullen er zeker ontgoocheld zijn. Op het congres zal er dan ook moeten worden beslist.”

Lees hier het artikel, verschenen op Oudenaardeinfo.be

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is