Uw zoektocht naar de goedkoopste energieleverancier

Op 8 januari 2011

Elektriciteit en gas nemen een grote hap uit het budget van iedereen. Mensen met een laag inkomen voelen dit nog extra. De meeste OCMW’s ondernemen reeds inspanningen om de energiekost van sociaal zwakkeren te beheersen.        

De zoektocht naar de goedkoopste leverancier is voor veel mensen geen evidentie. Vooral oudere mensen die nooit kozen voor een leverancier betalen meestal te veel voor hun energie. Anderen lieten zich door loze beloften van argeloze verkopers een leverancier aanpraten.

Op 4 oktober 2010 deed OCMW-raadslid Roland Van Heddegem een voorstel om deze mensen te begeleiden en consequent na te gaan of de huidige leverancier van gas en elektriciteit wel de goedkoopste keuze is voor de persoon of het gezin in kwestie. Het voorstel werd aangenomen.

Wetende dat voorstellen niet veel waard zijn als ze geen uitvoering krijgen, ging hij nog een stuk verder door de mensen van het  OCMW  die bevoegd zijn voor budgetbegeleiding en  –beheer een degelijke voorlichting en opleiding te geven. Deze aanpak werd zeer gewaardeerd en de respons liet niet lang op zich wachten. Reeds heel wat mensen werden geholpen.

Dit bewijst nog maar eens dat de slogan “Denken Durven Doen” geen loze beloften zijn, ook op een hoger niveau toont  N-VA dat het menens is. De Vlaamse regering heeft dit jaar 200 miljoen euro veil voor de oprichting van het Vlaams Energiebedrijf (VEB). Daarmee wordt een van de kernpunten van het Vlaamse N-VA-programma verwezenlijkt. Toch blijft onze partij strikt toekijken op de uitwerking van het VEB en schuiven we alvast enkele prioriteiten naar voren. Het VEB moet een investeringsfonds worden voor Vlaamse projecten voor groene en hernieuwbare energie, door participaties te nemen in rationele energie-installaties en -producenten. Vlaanderen moet ook minder afhankelijk worden van buitenlandse energie en de dominantie van Electrabel.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is