Verbouwing Administratief Centrum Maagdendale

Op 22 februari 2016, over deze onderwerpen: Goed bestuur, Mobiliteit en openbare werken

De gemeenteraad heeft in zitting van 28 september 2015 haar goedkeuring verleend aan het dossier ACM: herinrichting van het gelijkvloers en de derde verdieping. Vervolgens werd de opdracht gepubliceerd op 14 oktober 2015, er werden drie offertes ontvangen. In de notulen van het college van burgemeester en schepenen van 18 januari 2016 konden we echter vernemen dat de opdracht niet gegund zal worden: de procedure wordt stopgezet. De motivatie daartoe luidt: ‘dat door nieuwe inzichten m.b.t. de inrichting van de verschillende ruimtes het ontwerp wezenlijk dient aangepast te worden.’ 

Vragen: 

 -  Wat zijn die ‘nieuwe inzichten’? 

 -  Wat is de timing voor het verder vervolg van dit dossier? 

 -  Blijven de voorziene budgetten gehandhaafd? 

Schepen Guy Hove (Open VLD) antwoordt dat in de gemeenteraad van 28 september van vorig jaar inderdaad het dossier herinrichting gelijkvloers en derde verdieping goedgekeurd werd. De werken werden geraamd op 588.377 euro, inclusief BTW. Bij de opening der biedingen was de laagste raming 602.911 euro inclusief BTW. 

Door een heroriëntering van het dossier waarbij de bij uitstek klantgerichte diensten, met name burgerzaken en ruimtelijke ordening, op de gelijkvloerse verdieping kunnen gehuisvest worden kan meer de focus worden gelegd op het klantvriendelijk onthaal, wat niet onbelangrijk is. Bovendien wordt verondersteld dat deze werken qua kostprijs vermoedelijk lager zullen uitvallen. Gezien de wetgeving overheidsopdrachten kunnen we niet anders dan het huidig dossier stopzetten en een nieuw ontwerp voorleggen in het najaar. De budgetten blijven gehandhaafd. 

Kristof Meerschaut vindt het een interessante piste om de dienst ruimtelijke ordening op het gelijkvloers onder te brengen. Hij vraagt of dit betekent dat de financiële dienst verhuist naar de derde verdieping. Schepen Hove antwoordt dat daar nog over nagedacht wordt en dat ook over andere zaken nog gedacht wordt. 

Kristof Meerschaut hoopt dat de raadsleden ook zullen uitgenodigd worden om creatief mee na te denken over de plannen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is